الشيف حسن - الشيف حسن كمال - الشيف حسن حلويات - الشيف حسن يوتيوب - الشيف حسن قناة الحياة - الشيف حسن من كل بلد اكلة - الشيف حسن كمال ايس كريم - الشيف حسن كمال قسم الحلويات - الشيف حسن الغريبة - الشيف حسن الكنافة بالقشطه- الشيف حسن فيديو - الشيف حسن كمال قناة الحياة

الكنافة بالقشطه الشيف حسن كمال

المقادير :
1/2 كيلو كنافه شعر
1/2كوب سكر بودره (بس انا استعملت السكر العادى)
كوب سمن
1/2 لتر لبن =تقريبا 2 كوب
1/4 كوب نشا يعنى تقريبا.1/2 .2ملعقه كبيره
1/2 كوب ماء
الطريقه:
نضع السمن على النار يسيح
ونضع اللبن على النار ايضا
نضع الماء على النشا ونقلب جيدا حتى الذوبان
ثم يوضع على اللبن مع التقليب حتى يغلظ القوام (يعنى تبقى مهلبيه)بس بدون سكر
نقطع الكنافه جيدا باليدثم نضع عليها السكر وتقلب معا
ثم نضع السمن السايح ونمزجهم معا
ندهن صينيه بالسمن ثم نضع طبقه من الكنافه ونضغطها جيدا باليدحتى تكون متماسكه
ثم نضع المهلبيه وهى ساخنه فى الوسط لا نضع على الاحرف
ثم نضع طبقه اخرى من الكنافه فوق الكريمه ببطء
نبدا بالحروف ثم الوسط فى التوزيع
ثم نضغط عليها بالراحه ثم نضع باقى السمن من فوقهاثم توضع فى الفرن درجه حراره 200
نعملها الشربات بتاعها عادى خالص ولما تطلع نصبه عليها
على فكره انا عندى فى الفرن احمرت من فوق ومن تحت ومحتجتش اقلبها خالص
بس لو حبيتى شغلى عليها الشوايه علشان تحمر من فوق
وبالهنا والشفا
بصوا بقى انا عملتها كده وصدقونى طلعت تحفه
تجنننننننننننننننننننننننن


طريقة عمل الكنافة الاسطنبولى

نصف ك كنافة شعر – سيرب خفيف – علبة كمبوت – 200 ج زيت – كريمة



الطريقة
نضع زيت فى مقلاية ونضع الكنافة لحد ماتتحمر ثم نضعها فى طبق غويط ونضع عليها الكمبوت ونضع سيرب ونقلبها كويس قوى ثم نضعها فى فورمة ونضغط عليها كويس جدا ثم نقلبها على الطبق ونجملها بالكريم شانتى او ممكن تضعى شوية فى كاس او طبق صغير وتجمليها يرضه بالكريمة



الكنافة العثمانية ,الكنافة العثمانية بالقشطة
المقادير
1 كغ عجينة عثملية او كنافه
نص كغ قشطه طازه
5 كوب قطر
6 كوب زيت للقي
وللزينه فستق مطحون وزهر ليمون
وهذه المقادير تعمل ل 15 شخص
الطريق
نقوم بقسم العجينه الى قسمين
ونرقها في صينية بقطر 30 سم ونرصها جيدا ونغمرها بالزيت ونضعها على النار ونقليها حنى تشقر جيدا ومن ثم نصفيها ونضعها في طبق بحجم العجينة
ونقلي الكمية الثانية من العجينه بنفس الطريقه حتى يصبع عندنا دائرتين من العثملية المقليه
نضع في جاط التقديم الطبقه الاولى نتضع عليها القشطه ومن ثم الطبقه الثانيةونضع القطر بانتباه ونوزعه جيدا حتى تترطب كل الاطراف ونزينها بالقشطه والفستق وزهر اللمون
وتؤكل مباشره او تحفظ ليوم واحد في الثلاجه


لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع ستات اوى

Post a Comment

أحدث أقدم