االمقادير

سمكة متوسطة الحجم

2حبة كبيرة بصل

3فص ثوم

2ورق غار

4حبة ليمون

كوب كسبرة خضرة مفروم

معلقة صغيرة فلفل اسود

معلقة كبيرة ملح

3معلقة كبيرة زيت زيتون

4حبة بطاطس صغيرة

2معلقة صغيرة شطة مجروشة

2قرن فلفل حار اوبارد



الطريقة :

1- تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها

2- ترش السمكة بملح و فلفل من جوه و من بره

3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح و يقطع الفلفل نصفين

4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمونو رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل

5- تقلب السمكة و توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتونثم توضع شرائح ليمون و بصل فوقها ثم تغلف بإحكام

6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق غار و شوية ماء في الصينية

7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1 ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها

8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس

1 تعليقات

  1. بجد تسلم ايدكم على الوصفة الحلوة اوى والسهلة كمان الف شكر

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم