المكونات
500 ج سمولينا
50 ج جوز هند
½ باكو بيكنج بودر
150 ج سكر
125 ج ماء
150 ج سمنة
بندق محمص
سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
سيرب ثقيل ( 2 كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
الطريقة التحضير
اضع الماء + السكر + السمن + السيرب الثقيل فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
اضع السمولينا + جوز الهند + البيكنج بودر مع بعض فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
ثم
اضع الخليط اللى فى الطبقين على بعض واخلطهم كويس
اضع ورقة ذبدة فى الصينية ثم اضع خليط البسبوسة واساويها كويس ثم اضع على الوش طبقة من البندق المحمص واضغط عليه بأيبدى كويس وادخلها فرن على 160 لمدة نص ساعه
اول ماتطلع من الفرن اسقيها بالسيرب الساخن جدا
الشيف حسن كمال طريقة عمل البسبوسة بالخطوات خطوة خطوة والمقادير الصحيحة
asma ellabidy
0
تعليقات
Tags
مطبخ ستات اوى
إرسال تعليق