السويسرول

5 بيضات
5 صفار بيض
250 ج سكر
150 ج دقيق
30 ج كورن فلور
30 ج سكر
باكو فانيليا
باكو بيكنج بودر
الطريقة
ابطن الصينية المستطيله بورق زبدة
نضع الكورن فلور و بيكنج بودر على الدقيق واخلطهم كويس
نضرب البيض الكامل مع الاصفر بيض مع السكر مع الفانيليا الى ان يمتزجوا تماما
وبدون خلاط اضع عليهم الدقيق شوية شوية واخلط من تحت لفوق
ثم اضع البياض فى الخلاط واضع السكر واحدة واحدة لحد ما يتكون عندى ميرانج
ثم اضع الميرانج شوية شوية على الخليط ومن تحت لفوق ثم اضعه فى صينية
بدون حواف وافرده كويس بمعلقة مبلولة بماء دافىء
ادخله الفرن على درجة 220 لمدة 5 دقايق ولما يطلع واقلبه افرد علية
كريمة الشيكولاتة والفه كويس ثم الفه فى ورقة ذبدة وادخله التلاجة
وبعدين اطلعه وافكه وارش على الوش كاكاو واقطعه





بلاك فورست
كيك


5 ديسك كيكة اسفنجية
400 ج فريش كريم
300 ج كريز مطبوخ
كاكاو
شيكولاتة بيضاء سايحة
شيكولاتة دارك سايحة
عسل (شيرة خفيفه)
الطريقة
ابطن قالب مدور اسطوانى بورقة بلاستيك
نضع اول ديسك فىالقالب
ثم نضع علية طبقة كريمة
ثم طبقة شيرى
ثم نضع تانى ديسك
ثم نضع علية طبقة كريمة
ثم طبقة شيرى وهكذا باقى الطبقات على ان تكون اخر طبقة ديسك
ثم اضعها فى الفريزر وبعد ما اطلعها اشيل الورقة البلاستيك
نحضر قطعه مستطيلة من الرخامة واضع عليها بطريقة عشوائية
شيكولاتة بيضاء ثم اضع عليها طبقة كاملة من الشيكولاتة الدارك وافردها كويس بالسكينة
حنلاحظ ان الشيكولاتة جمدت على طول وبتتشال معايا بسهولة
نقطع الطروف وبعدين نشيل الشيكولاتة ونلفها حوالين قالب البلاك فورست ونضغط عليه من فوق
تعطينا شكل زى الهدية

2 تعليقات

  1. تسلم ايدك يا شيف حسن على الحلويات ديه كلها

    ردحذف
  2. تسلم ايدك يا شيف حسن على الحلويات الحلوة ديه كلها

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم