setatwebanatworld.blogspot.com

المقادير: نص كيلو مشمش
350 جم سكر
150 جم عسل جلوكوز
نص كوب ميه
الطبخ: - نغسل المشمش كويس ونفتحه ونشيل النوايا
- نحط الميه والمشمش على نار هاديه علشان يستوى
- نضرب المشمش المسلوق فى الخلاط
- نحط المشمش المضروب فى الخلاط فى بوله على النار ونحط له السكر وعسل الجلوكوز ونقلب على طول على نار هاديه ونقلب وناخد من الجناب ومن القاع علشان ما يلزقش ويحرق ونقلب حتى الخليط بتماسك
ويبقى تقيل لغايه ما يصل لدرجه ال 116درجه
ولو مافيش ترومتر نجيب طبق فيه ميه ساقعه ونحط معلقه صغير من الخليط ونمسكها بين اصابعنا لو نلاقيها بقت متماسكه ولها قوام يبقى تمام
- نجيب سيلكون او على الرخامه وندهنها بزيت الزيتون
ونصب الخليط ونحاول نفرده ولو ساخن سبيها شويه يهدأ وافرديه تانى هتلاقى بقى سهل الفرد ونسيبه لغايه ما يبرد تماما وينشف 

Post a Comment

أحدث أقدم